IMI-BAS BAS
 

BulDML at Institute of Mathematics and Informatics >
Proceedings >
ADIS >
ADIS 2009 >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10525/1361

Title: Различният начин за мотивиране на учениците за развитие на информатиката в средното образование
Authors: Старибратов, Ивайло
Танева, Бистра
Keywords: Състезания и олимпиади по информатика
мотивация
национални лагер-школи
XXI международна олимпиада по информатика
Issue Date: 12-May-2009
Publisher: Association for the Development of the Information Society
Citation: Сборник доклади на. Национална конференция "Образованието в информационното общество" Пловдив, АРИО, 12-13 май 2009, стр.82-87
Series/Report no.: 2009;
Abstract: В статията споделяме един подход, който сме използвали в ОМГ”Акад. Кирил Попов”, за повишаване на знанията по информатика чрез участие на ученици в различни състезания по информатика. Този подход е реална предпоставка за развитие на съзнателността в обучението по информатика. При участие в състезания чрез достойно съревнование, най-добрите ученици заемат своето място сред съучениците си и така могат да преценят нивото на подготовката си.. Освен, че се чувстват оценени, състезателите създават реални контакти със съучениците си от страната. За тях се открива реална възможност за реализация на техния труд, спомагат за преодоляване на стреса от следващи национални и международни изяви на учениците. Чрез състезанията се създава атмосфера за контакти между млади информатици, школи и представители на тези среди из цялата страна в областта на компютърното програмиране. Мотивацията за по добро усвояване на знанията в областта на информатиката и в частност на програмирането се засилва и от създалата се вътрешна конкуренция между учениците готвещи се за олимпиади и състезания. Тези няколко предпоставки са индикатор който показва, че съсезанията и олипиадите по информатика са необходимост за повишаване качеството и нивото на знания и умения по предмета информатика.
Description: Доклад по покана, поместен в сборника на Националната конференция "Образованието в информационното общество", Пловдив, май, 2009 г.
URI: http://hdl.handle.net/10525/1361
ISBN: 978-954-8986-30-4
Appears in Collections:ADIS 2009

Files in This Item:

File Description SizeFormat
adis-may-2009-082p-087p.pdf189.88 kBAdobe PDFView/Open

 Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0!   Creative Commons License